Vad innebär hållbarhet för oss?
Vi får ibland frågor om vårt arbete med hållbarhet. Eftersom det handlar väldigt mycket om det vi lämnar efter oss till kommande generationer känns det extra viktigt och aktuellt i ett företag där 75% av de anställda är yngre än 30 år.
Här är några punkter på vår agenda gällande hållbarhet.
- Vi samordnar våra beställningar och försöker maximera leveranser till en gång per veckan.
- Vi använder lokala leverantörer där det är möjligt (kaffe och te beställer vi tex från Björklunds Kafferosteri i Västerås, ägg från en lokal handlare och vi köper alltid våra blommor på Strands i Norberg).
- Vi använder BARA svenska råvaror där det är möjligt (smör, grädde, kyckling, ost, chark, mjöl, socker).
- Vi jobbar ständigt med att minska svinnet.
- Vi bakar 7 dagar i veckan och våra konditorer är proffs på att veta hur mycket de ska baka varje dag. Vi har en väldigt lång och bra historik och hur det varierar efter säsong/månad/vecka/dag.
- Bullar och bröd som inte går åt fryser vi in och säljer till ett rabatterat pris.
- Vi varierar utbud och råvaror efter säsong och väljer alltid svensk frukt och grönt när det är möjligt.
- Vi tänker alltid på att spara på vatten och el. Vi diskar alltid med fulla maskiner, vi låter inte vattnet rinna i onödan, vi stänger av ugnar och maskiner så fort de inte används och vi väljer miljövänliga städprodukter.
- Frågor om arbetsmiljö och säkerhet jobbar vi med kontinuerligt och det är jätteviktigt för oss att det är en jämställd och trygg arbetsplats med nöjda medarbetare.